"Sõbrakandmise temp" toimus Islandi väljakul Tallinnas ja selles osales kokku 150 LHV ja TransferWise’i töötajat.

LHV jaepanganduse juhi Andres Kitteri sõnul on uut tüüpi välisvaluutas makse klientidele mugav ja soodne võimalus. „Meil on hea meel, et meie pikaajaline koostöö TransferWise’ga on jõudnud klientidele pakutava uue teenuseni. Tänasest on teenus kõikidele meie klientidele saadaval ja igaüks, kellel on vaja teise riiki välisvaluutas makset teha, võiks juba proovida, kuidas TransferWise’i makse tegemine LHV internetipangas või mobiilipangas käib,“ rääkis Kitter. „Meie koostöö TransferWise’ga on hea näide uuest avatud pangandusest, kuhupoole maailm liikumas on, see tähendab, et innovaatilised uued teenused sünnivad koostöös ja parimaid praktikaid kasutades,“ lisas Kitter.

“LHV on esimene pank maailmas, mis pakub TransferWise’i läbipaistvat rahaülekannete teenust oma teenusportfelli sees ja annab oma klientidele võimaluse säästa teenustasudelt. Ühislahenduse tarbeks loodud rakendusliides võimaldab aga edaspidi siduda TransferWise’i teenust mitte vaid pankade, aga ükskõik millise internetirakendusega – näiteks populaarsete sõnumirakenduste, e-kaupluste või e-rahakottidega,” ütles TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus.

Esimesena on võimalik LHV kanalites TranserWise’i välisvaluutas makseid teha Suurbritanniasse, Ameerika Ühendriikidesse, Austraaliasse, Indiasse ja Rootsi. Makse hind kujuneb olenevalt valitud valuutast.