Väljapanekul „Köök“ on kõik harjumuspärased kodumasinad nagu veekeedukann ja röster ühendatud elektriarvestiga nii, et otsekohe on näha elektrikulu.

Näitusel näeb ja saab oma käega katsuda kaevandatud ehtsat põlevkivikihindit, milles eristuvad kukersiit ja lubjakivi. Estonia kaevandusest pärit vagonetist saab külastaja kaasa võtta põlevkivitükikesi.

Põneva kogemuse saab kaevandussimulaatoriga, millega on võimalus virtuaalselt töötada kavanduses kas ekskavaatori, buldooseri või kalluriga.

„Kuigi aeg, mil kodudes loeti lehti pirruvalgel ja soojasaamiseks oli ainus võimalus ahju kütta, ei olnudki nii ammu, ei oska me siiski enam päevagi ilma küttesoojuse ja elektrita ette kujutada – need on meile nii iseenesestmõistetavaks saanud, et igapäevaste toimingute kõrval ei oskagi neid mugavusi enam hinnata. Näitusel saab ülevaate Eesti energeetika arenguloost, sellest kuidas kõik kunagi algas, aga ka sellest, mis on täna ja millised on meie tulevikuvisioonid edaspidiseks, “ lausus TTÜ muuseumi direktor Liia Rebane.

Üks atraktiivsemaid eksponaate on interaktiivne Eesti kaart, millel on näha kogu Eesti energeetika süsteem: kaevandatavate ressursside asukohad, tähtsamad elektrijaamad, taastuvad energialiigid, samuti maagaasitrass ja ülekandeliinid.