Endal vastutust ei näe

Raivo Vare aga endal ega teistel nõukogu liikmetel tekkinud segaduses vastutust ei näe. "Mul on keeruline kommenteerida, kas nõukogul peab siin vastutama. See eeldaks, et näiteks mina peaksin vastutama asjade eest, millest mul polnud eelmise aasta juunikuuni aimugi."

"Nõukogu on teinud juhatuse liikmele ja infrastruktuuriteenistusele juhile Parbo Juchnewitschile  ülesandeks töötada välja ja esitada kinnitamiseks uus autode kasutamise kord, see nõue on  kehtinud juba eelmise aasta novembrist. Alustame ikka sealt otsast, et kus on nõukogu ja kus juhatuse vastutus. Nõukogu uue korra kehtestamist nõudis, aga praegu uue korra väljatöötamine kuhugi  jõudnud."

Milline on Vare nägemus ametiautode kasutamisest?

"Minu isiklik arvamus, ja seda juba väga pikka aega ehk alates 90ndatest, on üks ja sama. Üldjuhul kasutatakse oma transporti ja pannakse paika palgalisa või kompensatsioon. Oma asi, kuidas sellega välja tuled. Tööauto peaks olema reaalselt ainult töömeistritele, kel on vaja teha reaalselt töösõite.

Muide, juhin tähelepanu, et ka Eesti riik keeldub kategooriliselt seda loogikat rakendamast.Juba Siimanni ajal tegin valitsuse liikmena sellise ettepaneku, mis kohe valitsuses maha hääletati. Nüüd ongi see kalevi alla pandud. Kõike seda tuleb vaadata laiemalt, sest riigi enda tasandil isegi pole mentaalset valmisolekut sellist korda rakendada. Mis muidugi ei tähenda, et firmas ei peaks seda tegema." 

Fotod nõukogu liikmete kogunemisest: