Kui Kimilt küsida, mida ta teeks esimesena, kui peaks täna oma äri nullist alustama, leiab ta, et alustada tuleks internetist. Kimi arvates on uue äriga alustamine väga lõbus, sest kõik on uus ja huvitav ning ideed ja loomingulisus on kõrgpunktis. “Internetti suunduks ma esimesena just seetõttu, et seal on tänapäeval võimalik saada rahvusvaheliseks üle öö,” selgitab Kiyosaki. Samuti peitub internetis palju harivat informatsiooni ja võimalus leida endale mentor või äripartnereid. Edukatele inimestele meeldib jagada oma teadmisi inimestega, kes tunduvad huvitatud olevat, seega motiveerib Kim kõiki edale mentorit otsima.

Millele keskendud?
"Mul ei ole raha” asemel peaks keskenduma Kimi hinnangul hoopis mõttele: “Mul on äriplaan ja ma pean välja mõtlema, kuidas see teoks teha.” Korraliku stardikapitalita alustamisel on palju positiivseid külgi, näiteks sunnib see olema loominguline.

Kim meenutab aastat 1996, mil nad alustasid oma mehega Rich Dad (Rikas isa-toim.) brändi loomist. “Meil puudus kliendiringkond ja raha, et läbi mõne promofirma klientideni jõuda. Seega ostsime tühjad kassetid, lindistasime nendele mõne lehekülje jagu juttu Rich Dad põhimõtetest ning pakkusime raamatu ostjatele põhimõttel, et need, kes saadavad 5 dollarit lisaks, saavad vastu kasseti.” Tegu oli lihtsa ideega, mis ei maksnud paari jaoks põhimõtteliselt midagi, kuid nõnda jõuti suuremate massideni ja koguti raha edaspidiseks.

Rääkimine on kuld
Raha puudusel tuleb läheneda loominguliselt ja leida ideid, kuidas soodsalt või tasuta oma tegemisi turustada. Tänapäeval soovitab Kim alustada internetist. Näiteks Kimi ja Roberti assistent käis nädalavahetuseti taaskasutustkeskustest ostmas 2-3 dollarilisi meeste jalanõusid, tegi need korda ja müüs internetis edasi 20-30 dollariga. Kuna müük läks hästi, siis hakkas ta ka muid riideesemeid korrastama ja edasi müüma. “Kui sul on idee, siis oluline on tegutseda, rääkida teiste inimestega ning jagada ideid. See on üllatav, kui palju mõttekaaslasi sa seeläbi kohtad ja millised ärilised võimalused tekivad!” ütleb Kim.

Juhul kui napib ideid, siis võib abi olla nn crowd fundingust (Eestis näiteks Hooandja portaal), kus inimesed investeerivad su tegemistesse, kuid ei saa otseselt osa sinu firmast, vaid lihtsalt midagi sümboolset, näiteks cd-plaadi või lühiraamatu. Kim soovitab taolise rahakogumise ja äri laiendamisega ettevaatlik olla, sest inimesed, kes panustavad sinu tegemistesse ootavad siiski teatavat tulemust tagasi. „Sellega kaasneb suur vastutus paljude võõraste inimeste ees, kellele kõigile tuleb tänulik olla ja seda kuidagi ka välja näidata,” leiab ta.

Keskmine standard on keskmistele inimestele
Kui küsida Kimilt, mida ta soovitaks praegu 20 aastat nooremale Kimile, meenus talle ta ema öeldud sõnad: „Kui sa ei taha oma elu köögis veera, siis ära õpi süüa tegema.” Kim näeb selles lihtsat elutõde – ära mine kaasa keskmise standardiga teha, mida kõik teisedki teevad, vaid alati jahi oma unistusi. Kim leiab, et väga oluline on armastada seda, mida sa teed, töötada palju ning sellega kaasneb raha.
Kim pani lõpetuseks südamele, et äri alustataksegi selleks, et tekitada jõukust ja kartmine on protsessi loomulik osa, millest tuleks õppida. Jõukus ei saabu kohe, aga kui leida enda jaoks õige rahasoon, siis tagab see igavese jõukuse.

Vaata videost, kuidas Kim Kiyosaki selgitab Eduakadeemia poolt korraldatud webinaril, mida tähendab tema jaoks jõukus.