22. mail toimus Tallinnas ärifoorum „Tulevik Täna". Kõnelejate ja osalejate seas olid kohalike omavalitsuste esindajad, valitsusasutused, äriringkonnad, maksuspetsialistid, juristid, raamatupidajad ja ettevõtjad. Võttes arvesse hiljutisi maksumuudatusi ning võimalikke tulevasi reforme, oli enamik kõnesid pühendatud meie riigi ärikeskkonna seisundile, selle paranemisele ja arengule. Kohal oli ka transiidiettevõtja Oleg Ossinovski, kes on firmade Spacecom ja Skinest Grupp omanik. Ta andis särtsaka intervjuu ka venekeelsele Delfile.

Oleg, mida võiks teha, et parandada või mitte halvendada Eesti ettevõtluskeskkonda?

Kõige parem - kui me räägime sellest, kes peab seda tegema, kui me räägime riigist - siis riik peaks majandusest lahkuma, me peaksime lahkuma riigiettevõtete juurest, mis põhimõtteliselt lähevad meile väga kalliks maksma, kui õige arvutus teha. Me peame vähendama ametnike arvu ja me peame põhimõtteliselt tegema riigi „õhukeseks".

Mida see keskmise ja pika aja jooksul annab?

Oh, see on kolossaalne võit! Esiteks on see radikaalne maksude alanemine, sest meil ei ole vaja säilitada kogu seda „paksu" riiki. See annab kõigi protsesside kiirenemise, see tähendab efekti sellest, et meil on „õhuke" riik, isegi ei ole võimalik kirjeldada, see on lihtsalt fantastiline kasv ja riigi fantastiline edu.

Kas seda on lähiajal võimalik saavutada?

See on hea küsimus! Siin sõltub kõik ilmselt poliitikutest - kas nad on valmis võitlema selle ametnikkonnaga, mis on nii palju aastaid ladestunud. See on, teate, nagu savi, mida on üha rohkem ja mis on üha paksem, paksem, paksem, vesi enam läbi ei tungi. Seetõttu jääb see, mida tehakse kõige kõrgemal, pidama poolel teel ja alla ei jõua midagi. Ja just sellega kahjuks praegused poliitikud hakkama ei saa. Aga me ootame ju jälle uusi poliitikuid. Meil on ju lõppude lõpuks ikkagi demokraatia, tulevad uued jõud. Ma usun, et nii peab juhtuma, muidu muutume me niisuguseks nukraks maaks arusaamatu maksusüsteemiga, mis on nii segi aetud, et keegi ei saa aru. Väikese majanduskasvuga ja üldiselt vaese elanikkonnaga riigiks. Sellepärast ma loodan, et nii ei juhtu!