Möödunud nädalavahetusel toimunud „õnnetus" jäi ka turvakaamera lindile. 350-aastane maal päästis poisi kukkumisest, kuid noormehe käsi vajus maalist läbi.

Taipei näituse korraldajad ei nõua poisi perekonnalt siiski tasu maali korda tegemise eest. Erakogust laenatud teos oli kindlustatud. Poiss ise oli juhtunust šokis.

Näitusel on üleval 55 tööd maailma parimatest erakogudest. „Kõik siinsed maalid on autentsed, väga haruldased ja hinnalised. Kui need saavad kahjustada, siis on need jäädavalt kahjustunud," seisis näituse Facebooki lehel.

Paolo Porpora töö „Lilled" oli mehe ainus töö, millel oli signatuur peal ning see tehti 1660ndatel aastatel.

Mõnevõrra üllatav on, et maailma kunstisaalides ei ole kobakäppade osakaal just suur. 2006. aastal astus omaenda kingapaela peale Cambridge'i Fitzwilliam Museum'is viibinud mees ja kukkus puruks kolm 300 aasta vanust Hiina vaasi. 2010. aastal kukkus naine New Yorgi Metropolitan Museumis otsa Picasso maalile. See põhjustas 15-sentimeetrise rebendi.

Kõige kuulsam kobakäpp oli aga kasiino-mogul Steve Wynn, kes tabas küünarnukiga Picasso 1932. aasta meistriteost Le Rêve. Mees suutis maali siiski 155 miljoni dollariga maha müüa.

Vaata ülal asuvast videost, kuidas õnnetu poiss väärt kunstiteose väärtusetuks muudab.