Auto suudeti päästa ja sellest sai isegi parem auto kui varem. Hiljuti müüdi see oksjonil kolm korda kallimalt, kui on selle originaalväärtus.

Limiteeritud kogus Ferrari Enzosid hakati müüma 2002. aastal ja neid tehti vaid 400 tükki. Californias, Malibus, Pacific Coasti kiirteel juhtunud õnnetus oli nii karm, et 650 000 dollarit maksnud pill lendas peaaegu pilbasteks.

Taastamise võttis südameasjaks Ferrari Technical Assistance Service ja Ferrari Classiche. Viimased on luksuslike vanaautode taastamise eksperdid. Autot mitte ainult ei taastatud vaid sinna lisati vidinaid - Bose audiosüsteem, navigatsiooniseadmed ja muudki. Varem punast karva olnud Ferrari värviti mustaks, täpsemalt Nero Daytona värvi.

Sotheby oskjonil läks see auto kaubaks 1,75 miljoni dollari eest. See üllatas paljusid. Eks ajas auto hinna üles sellega kaasnev lugu ja kuulsus.

Kes on Rootsi kriminaal Stefan Eriksson?

Bo Stefan M. Eriksson on Rootsist Uppsalast pärit kriminaal ja ärimees, kes sai laiemalt tuntuks just sellega, et sõitis 2006. aastal sodiks Ferrari Enzo. Enne seda oli ta Rootsis olnud kriminaalse organisatsiooni „Uppsalamaffian" liige. Siis kolis ta Suurbritanniasse ning oli koos äripartner Carl Freeriga mängudetootja Gizmondo taga. Ettevõte läks 2005. aastal pankrotti.

Eriksson on elanud vägagi teguderohket elu. Kriminaal oli ta juba ette 21. veebruaril 2006 toimunud autoavariid. Ta sõitis kiirusega 261 kilomeetrit tunnis vastu posti nii, et Enzo läks pooleks. Õnnetusega seoses valetas mees uurijatele mitmeid kordi. Ta väitis alguses, et ei olnud ise roolis. Mees oli õnnetuse järgselt ka mingite ainete mõju all. Tema sõnul oli roolis olnud mees nimega Dietrich ning nad olid teinud ühe teise autoga, Mercedes Benz SLR McLareniga, kiirendusvõistlust. Õnnetus juhtus selle ajal. Hiljem selgus, et mingit võistlust ei toimunud ning mees oli ise roolis. Lisaks oli Ferrari ja mitmed teised uhked autod, millega rootslane oli sõitnud, seotud erinevate petuskeemidega. Kohtus kaitsesid teda tundut advokaadid ning lõpuks leppis mees kokkuleppemenetluses 3-aastase vangistusega ning riigist välja saatmisega. Mitmetest süüdistustest mees pääses.

Rootslased ei olnud kindlasti õnnelikud, et Eriksson kodumaale saadeti. Juba peagi sai ta 18-kuulise vanglakaristuse väljapressimise ja kehalise väärkohtleise eest. Ta tegeles nimelt võlgade sissenõudmisega. 2014. aasta oktoobris oli ta taas kohtu ees. Seekord kokaiini ja teiste narkootikumide omamise ning narkojoobes auto juhtimise tõttu.