Mayweatheri varanduse väärtuseks hinnatakse täna 280 miljonit dollarit. Ta on karjääri jooksul teeninud 430 miljonit ning lisab sellele tõenäoliselt 2. mai suure poksilahingu järel (Manny Pacquaio) veel 180 miljonit dollarit. Tal on autode, kellade, majade, lennukite ja paljude teiste asjade kollektsioon. Ühesõnaga, imeline elu. Ta ei ole kaotusekibedust tundnud väga pikka aega.

Viimati juhtus see 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel, kui ta poolfinaalis kaotas bulgaarlasele Serafim Todorovile. Võit tuli tulemusega 10-9 ning paljud arvasid, et tegelikult oleks pidanud finaali saama Mayweather. Finaalis kaotas Todorov Tai poksijale ning lahkus Atlantast hõbemedaliga. Mayweather sai kaela pronksi.

New York Times lendas Bulgaariasse Pazardzhikisse, et vaadata, mitu maja ja lennukit Todorovil on. Tuleb välja, et kui Mayweather teenib tõenäoliselt 2. mail 5 miljonit dollarit iga minuti eest, siis Todorov peab läbi ajama 435 dollariga kuus. Selline on tema pension. See teeb 5220 dollarit aastas.

Todorov võitis amantöörpoksijana kolm maaimameistritiitlit ning kaks Euroopa meistri tiitlit.

Mees tegi tohutu vea kohe pärast Mayweatheriga peetud kohtumist. See juhtus ajal, mil kaks meest läbisid dopingutesti. Sisenesid kolm suvalist meest, üks neist osutus tõlgiks, teised olid promootorid. Neil oli käes leping, mis tähendanuks Todorovile suurt tasu, maja ja autot. Mees ise meenutab seda nii.

„Promootorid lähenesid mulle, ühel oli käes pastakas. Todorov ütles aga ära. Ilma kaalumata ütlesin ma „ei"", ütles ta. „Ütlesingi seda nii kiiresti."

„Ja tead, mis siis juhtus? Kaks meest läksid Floydi juurde ja hakkasid inglise keeles rääkima," lisas Todorov.

See ei olnud ainuke põhjus, miks Bulgaaria vägilasest kuulsat ja rikast sportlast ei saanud, kuid see oli väga oluline „ei".

Todorovile mõjus laastavalt finaalikaotus ning naasnud koduriiki hakkas ta jooma. Talle pakuti veel 1 miljoni dollarilist profilepingut, kuid see jäi lõpuks sõlmimata.

Enam mees poksiringi ei naasnudki. Järgmise 20 aasta jooksul vahetas ta tihti töökohti, mis olid madalapalgalised kohad. Ta töötas toidupoes ning taksojuhina.

Todorov vaatab täna tagasi ja arvab, et talle oleks hea olnud, kui ta oleks Mayweatherile toona kaotanud. Ta usub, et siis ei oleks kibestumist tekkinud. Ta oleks siis saanud treeningutega jätkata. „Oleks" on paha sõna, kuid mehe pangaarve võiks olla hoopis teise ilmega kui täna, kui ta oleks mõned otsused teistmoodi teinud.

Igal mündil on kaks poolt. Kellegi edu võib tähendada samal ajal kellegi ebaedu.