Ärileht käis uurimas.

13 kilomeetrit Jõhvist Narva poole asub selle teelõigu ainuke söögikoht, mis rajatud 2003. aastal suletud toidukoha asemele.

Kuigi bussipeatus kannab nime Konju pood, siis poodi ennast enam pole. Sadakond meetrit edasi äratab möödasõitja tähelepanu aga väikese mustaks värvitud majakese seinal sirav punane tulikiri „Open“ ja selle kõrval käsitsi maalitud täiendus „24h“. Nimetu äri osutub lihtsaks ja sümpaatseks söögimajaks.

„Me olemegi lihtsalt „Alati avatud“, selgitab leti taga naeratav Jekaterina, kui temalt söögikoha nime pärime. Äriregister ütleb, et OÜ Alati avatud on loodud selle aasta mais, söögikoht avati augustis.

Kuigi ühtegi reklaamtahvlit tee ääres pole, ütleb Jekaterina, et neil läheb päris hästi ja püsikliendidki olemas. „Ma juba tean, mis kellaks ma pean tööpäeviti hamburgerid ette valmistama,“ naeratab ta. Just nagu tellitult saabubki maja ette RMK logoga auto, mille juht on üks hamburgeri-klientidest.

Ärilehe söögitest kinnitab – seljanka on selles majas aus ja annab silmad ette paljudele kohvikutele-restoranidele, kus sama nimega suppi pakutakse. See supp keset üsna lohutut Narva maanteed on nii hingekosutavalt paks, et lusikas seisab sees püsti ja seda ei hoia püsti mitte sibul ja hapukurk, vaid erinevat sorti liha, mida on supis ohtralt. Lisaks oliivid ja sidruniviilud. Täpselt nii nagu peab. Seljanka visuaalne pool vastab sisule – see maitseb imehea.

Esialgu tuleb külastajatel end sularahaga varustada, sest kaardiga maksta seal veel ei saa, mille puudumise pärast Jekaterina ka vabandab.

„Ega keegi veel eriti ei teagi, et me siin oleme – me pole reklaami veel teinud, aga meil on isegi paremini läinud, kui ise arvasime,“ ütleb Jekaterina.