Videost on näha, et keskkriminaalpolitsei otsib läbi kahtlustatava luksusautot Bentley. Politsei keeldus automarki või kinnipeetu nime avaldamast, kuid Õhtulehe sõnul omab Bentleyt Hubert Hirve, keda karistati 2015. aastal ka luksusautoga kiiruse ületamise eest.

Lisaks ärimeestele, endistele politseinikele ning vandeadvokaadile on vahistatute hulgas ka uueks allilmajuhiks tituleeritud Ahmed Ozdojev, kirjutab ERR.

Kinnipeetuid kahtlustatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises. Prokuratuur polnud algses menetlusfaasis nõus kahtlustuse sisu täpsustama. "Kui esmased menetlustoimingud lähipäevil lõppevad, saame kuigivõrd lähemalt sellest rääkida, aga üldiselt saab täpsemalt rääkida siis, kui kogu eeluurimine on lõpule viidud," sõnas riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Kaarel Kallas. Ta avaldas vaid, et menetlus puudutab aastatepikkust perioodi.

Väidetavalt sisaldab kahtlustus mitmeid maksupettuste episoode, kokku vähemalt üle miljoni euro, samuti üle kolme miljoni USA dollari väljapressimise katset ühelt ettevõtjalt.

"Kui seni on kuritegelikud ühendused tegelenud eelkõige narko- või vägivallakuritegudega, siis seda ühendust iseloomustab eelkõige valgekraeline kuritegevus. Ühendusel oli püsiv ja süsteemne ülesehitus, mille iga liige andis oma panuse kriminaaltulu teenimiseks," sõnas keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere.

Kaks vahistatut on endised politseinikud

Keskkriminaalpolitsei pidas teiste hulgas kinni ka oma kunagise kolleegi, rahapesu andmebüroos üle 10 aasta töötanud Aivar Orukase, samuti kunagise kaitsepolitseiniku Viljar Subka. 2013. aastal asutasid mehed koos AiWil Õigusbüroo. Ekspressile antud intervjuus ütlesid mehed toona, et näevad klientidena muuhulgas majanduspettuste ohvriks langenud inimesi, kelle puhul prokuratuur ei taha juhtumite keerukuse tõttu kriminaaluurimist alustada.

Orukask juhtis politseis võitlust rahapesuga, kaitsepolitseinik Subka aga uuris pommiplahvatusi ja põrandaalust relvaäri. Mõlemad töötasid politseis paarkümmend aastat ja lahkusid teenistusest kapteni aukraadis. Orukask lahkus politseist aga 2013. aasta kevadel kapo survel. Talle heideti ette Postimehe ajakirjanikule rahapesu-uurimiste kohta info lekitamist. Mehe sõnul ei vastanud süüdistus tõele.

Lisaks eelmistele on kahtlustatavate hulgas ka tuntud vandeadvokaat Viktor Särgava. Läbi otsiti kahtlustatavate elu- ning töökohti peamiselt Tallinnas ja Harjumaal, aga ka mujal Eestis.