Zuckerberg ja tema arstist abikaasa avaldasid Facebookis kirja oma äsjasündinud tütar Maxile, kus lubas, et annetab 99 protsenti endale kuuluvatest Facebooki aktsiatest oma elu jooksul heategevusele. Aktsiate hetkeväärtuseks hinnatakse 45 miljardit dollarit.

Tänavuses Forbesi maailma rikkamate inimeste edetabelis esmakordselt 20 parema hulka tõusnud Zuckerberg koos abikaasaga ütlesid südamlikus kirjas, et pühenduvad oma rikkuse heategevusele kulutamisele, "et parandada inimkonna arengut ning tuua võrdsust uue põlvkonna lastele".

Värsked lapsevanemad on oma head tegevate plaanide teostamiseks loonud organisatsiooni nimega Chan Zuckerberg Initiative, mille missioonid on sarnased nende senistele annetustele: personaliseeritud õppimise arendamine, haiguste ravimine ning inimeste ühendamine.

"Teame, et meie panus on vaid väike osa kõikidest ressurssidest ja teadmistest, mis nende probleemide lahendamisega juba praegu vaeva näevad. Aga tahame teha, mida suudame, koos teistega töötades," kirjutasid nad oma lapsele.

Facebooki teatel ei mõjuta aktsiatest loobumine vähemalt "ettenähtavas tulevikus" Zuckerbergi otsuseid kontrollivat rolli ettevõttes. Ta on kinnitanud, et järgneva kolme aasta jooksul ei loobu ta ühelgi aastal rohkem kui 1 miljardi dollari väärtuses aktsiatest. Samuti teatas Facebook, et Zuckerberg jätkab ettevõtte tegevjuhina veel "palju-palju aastaid".