Margus Simsoni sõnul on eesmärk luua äpp, mis vahendaks inimesele riigi või kohalike omavalitsuste teateid ja olulist infot nii, et see segaks kasutajat võimalikult vähe. “Ideaalis teeb riik kõik ise ära ja teavitab inimest äpi või portaali vahendusel näiteks maksudeklaratsiooni
esitamisest või uue loa väljastamisest. Keerulisemal juhul on inimesel vajutada äpis esitatud küsimusele vastuseks vaid jah või ei nuppu,” ütles Simson.

“Riigiga asjaajamine tuleb teha võimalikult lihtsaks, nii et tekiks üle mitmete ametite ja riigiasutuste töötavad nähtamatud teenused,” lisas Simson.

“Ideaalis toimib see nii, et kui inimene hakkab mõtlema, mida ta peab lapse koolisaatmiseks või pensionile minekuks tegema, siis tegelikult on selleks ajaks juba tema postkastis kiri, mis ütleb, et kõik on korras või küsib vaid paar lisaküsimust, aga ülejäänu on riik ise
automaatselt ära vormistanud,” ütles Simson.

Margus Simsoni sõnul äpi loomise ettevalmistustöö käib. Riigi Infosüsteemi Amet korraldab praegu ka “Eesti parim mobiilirakendus 2014” konkurssi ning oleme avatud, et panna parimad uued lahendused riigi jaoks tööle,” ütles Simson.