See on tegelikult praeguse aastaaja ja kuu kohta täiesti normaalne ilm. "Näiteks kolmapäevasel Tallinn-Stockholmi reisil kerkisid lained kuni 6,8 meetrini," märgib Pihlakas.

Kapteni sõnul on Tallinnast Stockholmi sõites kriitilisemat aega kõige rohkem neli tundi. "See tähendab Hiiumaa lähistelt eemaldudes kuni Marienhamni jõudmiseni. Kui on tuult ja tormi, siis on seda kõige rohkem tunda just sel marsruudil," selgitab Pihlakas.

Pihlakas näitas kaptenisilla juhtpuldil laeva stabilisaatorite andureid. Romantika vanemmehaanik Riho Nüüd näitas Ärilehele reisilaeva stabilisaatoreid aga masinaruumis. "Ütleme nii, et kui reede öösel vastu laupäeva ei oleks kapten stabilisaatoreid välja lasknud, oleks laeval klaasid lennanud," nentis Nüüd.

Tormlev meri mõjub reisjate tarbimistujule iseenesest kehvasti. Pole ju kuigi mugav, kui jalulpüsimiseks peab tegema pingutusi ja joogid loksuvad üle klaasi või pokaali serva.

Ka Romantika intendant Margus Jõgi meenutab, et 10. detsembri Tallinn-Stockholmi reis oli keeruline. Laeva meelelahutusprogrammiga pidi lõpparve tegema juba kella 23 paiku õhtul, sest need üksikud, kes veel tantsuplatsil kekslesid, pidid ka tegelema pigem üksteisest kinni hoidmisega.

Vaata fotosid öiselt ja hommikuselt Romantikalt: