Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil räägib videos (vt ülemine video), kui palju mahub uutele parvlaevadele autosid ja autoronge ning tunnistab, et 12 autorongi puhul jääb autodele veidi vähem kohti kui on praegustel praamidel. Samuti avaldab ta, kui palju oktoobrist 2016 mandri ja suursarte vahel sõitma hakkavad parvlaevad maksavad. Poolas Gdánskis asuvas Remontowa laevatehases alustatakse esimese parvlaeva metallilõiketöödega veebruari lõpus. Sefine tehases Türgis algavad metallilõiketööd märtsis.

Järgnevas videos räägib LMG Marine'i peaprojekteerija Vincent Rudelle, kui kiired on parvlaevad siledast jääst ja rüsijääst läbi murdes ning kui kiirelt sõidavad uued laevad avavees. Videotes on näha, kuidas toimusid Helsingis jääkatsetused ning milline pilt avanes neist näiteks n-ö veekogu põhjast. 

Video on inglise keeles.

Eelnevalt toimusid jaanuari alguses laevade mudelkatsetused Poolas asuvas vastavas testbasseinis, kus mõõdeti parvlaeva liikuvust suvistes mereoludes.

"Tänaseks on lisaks mudelkatsetuste läbiviimisele juba laevade tarbeks välja valitud ka mootorite, trasterite, generaatorite ja elektrisüsteemide ja muude põhiosade tarnijad ning tehased saavad alustada laevakerede ehitustöödega," lausus Kiil.

Reporteri ja fotograafi sõidukulud kattis Tallinna Sadam.