Reisibüroo Wris juhataja Aili Kägu sõnul pole tänavu paketireiside müümisega mingeid raskusi. «Reisikonsultantide telefonid on punased ja e-kirjades ahastatakse – palun päikese alla!» kirjeldas Kägu.

Populaarsemad reisisihid on nii Soome kui ka Eesti paketireiside korraldajate pakutavatest tänavu Kreeka, Türgi, Itaalia, Hispaania ja Vahemere saared. Samuti reisitakse palju Saksamaale. «Mis võiks olla veel toredam kui lennata Münchenisse, võtta rendiauto ja teha ringreis Baierimaal,» ütles Kägu.

Kägu sõnul lubab paari aasta tagune vihmane suvi oletada, et ka tänavu läheb peagi keeruliseks kõikide reisisoove täielikult rahuldada. «Toona üritati veel augustis kusagile sõita, kuid ainult varakult oma reisisoovi avaldanutel oli võimalust valida sihtpunktide vahel, sest tšarterlennud said kiiresti välja müüdud,» selgitas Kägu.

Lennureisid lähevad tõepoolest kui soojad saiad. Horizon Travel, mis juunis sai 3-aastaseks ning pakkus sünnipäeva puhul Rhodose-reise hinnaga alates 4395 kroonist, müüs lennukid välja mõne päevaga.

Populaarsed olid ka reisid, kus isad ja pojad sõitsid Portugali jalgpalli EMile ning emad ja tütred Portugali Vahemere-äärsesse ossa.

Ka Hermann Reiside turundusjuht Hiie Aru kinnitas, et välisreisid on väga nõutud kaup. Samas ei saa tema hinnangul veel kindlalt väita, et siseturism ilma tõttu väga kannataks. «Olukorda leevendavad rohked kultuuriüritused,» märkis Aru. «Ehkki suuri staare Eestis enam ei käi, on palju muid kontserte ja etendusi, kuhu inimesed pileteid koos majutusega reisibüroodelt tellivad.»