Ruutmeetrihinnale taandatuna on Viimsi uute ja vanade korterite keskmised tehinguhinnad viimase nelja kvartali jooksul olnud 1050 eurot/m² läheduses.

Siin peab aga arvestama, et üksjagu tehinguid tehakse viimastel aastatel arendatud uuselamute korteritega, kus rõdu kuulub korteriomandi pinna sisse. Seetõttu on reaalne elamispinnale taandatav ruutmeetrihind eeltoodust kõrgem.

Viimsi kui elukoha positiivsed tegurid hakkavad vaikselt taas mõjule pääsema. Viimsi korterite tehinguhinnad liiguvad pigem tõususuunas. 2012. aasta teise kvartali korteritehingute keskmine hind oli aastatagusest 17 protsenti kõrgemal. Võrdlusena võib siin tuua, et Harjumaa korterite tehinguhind tõusis sama ajaga ligi 10 korda vähem ehk vaid 1,9 protsenti.

Ostja seisukohast tähendab stabiilne hinnatõus seda, et ostetud vara väärtus tõuseb. Kui peaks tekkima ootamatu vajadus vara müüa, siis ei pea seda kahjumlikult tegema.

Uusi kortereid on Viimsis pakkuda 120. Uute korteritega tehakse keskmiselt neli tehingut kuus, mis on pigem tagasihoidlik number. Uute korterite elamispinna ruutmeetri keskmine pakkumishind on vaatamata vaiksele-vaiksele kerkimisele püsinud Viimsis alla 1300 euro. Aastatagusest on uute korterite pakkumishind kolm protsenti kõrgemal.