Sakslane Gerhard Eberle võib mulluse eduka äriaasta eest võtta enda kolmest tekstiilifirmast välja kokku 112,5 miljonit krooni ehk paarkümmend korda enam kui 2008. aastal. Selle summaga põrmustab meredele ja ookeanitele sobivaid päästeveste ja turvavarustust tootvate ettevõtete juht sellised Eesti ärihiiud nagu Mati Polli, Toomas Annuse ja Lumani, Jüri Käo või Urmas Sõõrumaa väljavõtmisootel omanikutulu. kirjutab Äripäev.

Eberle võiks esineda ärikonverentsidel, olla arvamusliider, sõita Rolls Royce’ga ja elada luksusvillas Haapsalu lahe kaldal aga ta ei tee seda. Ta elab Haapsalus neljakorruselises päevinäinud kortermajas, sõidab ringi Volkswagen Transporteriga ega suhtle kohalike ettevõtjatega ning linnavõimuga. Vähesed Haapsalu Rotary klubi liikmed teavad teda nimepidi.

Eberle alustas Eestis äritegemist 1994. aastal kahe firmaga. “Üks neist, Lade OÜ, on täielikult saanud ISO 9001 sertifikaadi ning meie tooteid müüakse üle Euroopa ja neil on hea maine. Isegi Euroopa Offshore Center kasutab meie tooteid,” rõõmustab Eberle. MarinePooli kaubamärgi all toodetava ja müüdava merepäästevarustuse juurde jõudis Eberle tänu sellele, et tegeles nooruses purjetamisega ning tuli aastaid tagasi koguni Saksamaa meistriks.

Ärimees tunnistab, et tal ei ole kordagi raske aja kiuste tulnud pähe Eestist pageda ja Saksamaale naasta. “Mul on siin tore pere ja kena kodu. Mulle meeldib siinne riik ja rahvas. Eestlased ja sakslased on paljudes asjades väga sarnased Ma ei ole seda tüüpi inimene, kes raskuste eest pageks. Tahan raskusi ületada, neid lahendada ja kriisi järel, uue tõusu ajal taas edukalt edasi minna,” on Eberle printsipiaalne.