Majandusministeeriumi teatel on Eesti Energia uuteks nõukogu liikmeteks rahvaliitlane Janno Reiljan (pildil), ettevõtja Urmas Sõõrumaa, keskerakondlane Kaia Jäppinen ja Tallinna Tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna professor Aadu Paist.

Ministri otsusega lahkuvad nõukogust ettevõtjad Jüri Käo ja Erich Teigamägi, Mõõdukate erakonna liige ning majandusministeeriumi nõunik Maria Alajõe ja Tallinna Tehnikaülikooli professor Olev Liik.

Rahandusminister Harri Õunapuu kutsus Eesti Energia nõukogust reedel tagasi ministeeriumi finantsteenuste osakonna juhataja Veiko Tali ja nimetas nõukogu uueks liikmeks oma majandusnõuniku Alo Keldri.

Kelder ei kuulu ühessegi erakonda.

Eelmisest koosseisust jätkavad Eesti Energia nõukogus tööd ettevõtja Toomas Luman, keskerakondlasest majandusministri nõunik Heido Vitsur ja reformierakondlane Kalev Kukk.

Majandusministeeriumi avalike ja välissuhete osakonna juhataja Epp Alatalu ütles reedel poolteist tundi enne nõukogus toimunud muudatusi käsitleva pressiteate väljastamist BNS-i küsimusele vastates, et käskkiri nõukogu liikmete vahetamiseks saab allkirja esmaspäeval.