Leivatootjate hinnangul on eestlased viimasel ajal hakanud rukkileiba saiale eelistama, vahendasid ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

Nõutud on ka pagaritooted, mis valmistatud kodumaisest teraviljast. Vändra Leiva juhataja ja omanik Krista Assi ütles, et esialgu on eestimaist teravilja tootmiseks jätkunud, kuid õige pea võib tõusta kodumaisest viljast toodetud leiva hind.

"Praegu veel oleme saanud vilja. Nii et Eestimaal saab veel nii mahedat saia kui leiba. Aga võib-olla hind tõuseb, sest vilja hind on tänu sellele raskele aastale tõusnud," nentis Assi.

Agronoom Jaan Kangur ütles, et oma 35aastase staaži juures ei mäleta ta nii pika vihmaperioodiga aastat.

Tänavused sajud võivad mõjutada aga ka tuleva aasta saaki. Teraviljakasvatajate hinnangul võib järgmisel aastal kaotada kolmandiku saagist, sest talivilja on raske külvata.