Haigla üheksat korrust läbivast kolmest trepikojast on probleeme kahega, mis asuvad hoonetiibade otstes, kirjutas ajaleht Sakala.

Haigla haldusjuht Toivo Tago rääkis, et talades laiutavad praod nelja-viie korruse ulatuses. “Mujal majas seda märgata ei ole,” lausus ta.

Aktsiaseltsi Tartu Projekt insenerid selgitasid välja, et praod on tekkinud maja ehituse ajal või vahetult pärast seda toimunud pinnase ebaühtlase vajumise tagajärjel.

Lõhed on trepist käies näha olnud juba pikka aega ning selle kohta on aastate eest ka ekspertiis tehtud. “Põhjus ei olnud aga seni teada. Lisaks tahtsime välja selgitada, kui kaugele asi on arenenud,” selgitas haldusjuht.

Tago sõnul on olukord stabiliseerunud. Samas tõdes ta, et varisemisoht on olemas. “Muidugi ei pea kohe inimesi evakueerima hakkama ja haiglat kinni panema,” lisas ta.

Tartu Projekti direktor Ülo Takker ütles, et praegu on õige aeg varisemist vältida. “Avariioht on tunnetatav. See ei tähenda muidugi, et seal juba lähiajal midagi tõsisemat peaks juhtuma. Võimalikult kiiresti tasub see asi siiski käsile võtta,” leidis ta. Trepikoja talad, mida spetsialistid nimetavad ka riivideks, tuleb esialgsel hinnangul täiendavate terasest tugikonstruktsioonidega kindlustada.

Väga mahukaks Takker eesseisvaid töid ei pidanud, ent ilma projektita ei saa tema sõnul kuigi täpselt summadest rääkida. “Umbes miljoni krooni ringis võib maksumus tulla küll,” pakkus ta.

Samasuguse projekti järgi nagu Viljandi haigla on ehitatud ka Võru haigla. Seal ei ole spetsialistid konstruktsioonivigu leidnud. Viljandi haigla hoone valmis 1984. aasta lõpul.