Nii näiteks on festivali südames asuvas kõrtsis Tegelaste Tuba tõstetud salatite hindu viie krooni võrra ja praadide hindu isegi veel rohkem. Hinnad kerkisid seal neljapäeval ning samal ajal muutus menüü kasinamaks.

Kõrtsi juhi Jüri Müllersoni arvates on vale juhtida tähelepanu väikeettevõtjate hinnatõusule, kui neil tuleb tarnijatele rohkem maksta.

Samas möönis ta, et osalt on Tegelaste Toa senisest kõrgemad hinnad seotud ka festivaliga, sest töötajaid tuleb suure töökoormuse tõttu motiveerida. Menüüst võeti osa toite tema sõnul välja töö lihtsustamise huvides.

Menukamatele toodetele on hinda otsa pannud paljud. Näiteks Vabaduse platsi telgi juures paiknevas Vilma pagaritoodete kioskis on karastusjoogid paar krooni varasemast kallimad. Õlu maksab festivalitsooni poodides tavalise 10 asemel enamasti 12 krooni.

Tartu tänaval tegutseva toitlustuskoha Isu Tuba juhataja Ene Saar ütles, et nemad on õlle, siidri ja Gin Long Dringi hinda krooni võrra tõstnud seetõttu, et pärast kella 23 peab joogi valama topsi ja ka see tuleb tarbijal kinni maksta. Et hindade muutmine oleks öösel liiga keeruline, tuleb joogi eest krooni võrra rohkem maksta ka päeval.

Folgitoiduna pakutava neljaviljapudru hinna tõstmist neljalt kroonilt kuuele põhjendas Saar sellega, et aasta jooksul on suurenenud ka toorainehinnad ja muud kulud.

Ene Saare sõnul kerkib Isu Toa käive festivali ajal küll poole võrra, kuid jääb viie aasta taguse ajaga võrreldes kesiseks.

«Aasta-aastalt on toidutänav paremaks muutunud ja linnas enam nii palju söömas ei käida. Toidutänaval saavad inimesed ka söömise ajal muusika sees olla,» rääkis Saar.

Centrumis Spari toidupoodi pidava osaühingu Rema 1000 Viljandi juht Eldur Kalmann teatas, et nemad hindu ei tõstnud ja osal kaupadel isegi langetasid neid. «On ju näha, et paljudel folgifestivalil käivatel noortel eriti raha pole,» põhjendas ta.

Nii on tavapärasest odavam eelmise festivali ajal müügihitiks osutunud Karksi siider, sisse on ostetud odavaid karastusjooke ja alandatud on oma kulinaariatoodete hindu.