Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt Viljandimaa suurima toetuse saanud projekti raames eraldati vallale 2 676 713 eurot Mäeltküla Tööstuspargi arenduse teise etapi läbiviimiseks. Viljandi abivallavanem Ene Saar ütles Ärilehele, et plaanis on välja arendada 33 hektarit infrastruktuuri - teid, trasse, sideliine, kommunikatsiooni ja kütet. Eesmärk on meelitada ettevõtjaid ja tekitada valda uusi töökohti.

Projekt peaks looma soodsa pinnase tervelt kahesajale uuele suurema lisandväärtusega, ehk piirkonna keskmisest suuremat palka pakkuvale töökohale. Saar loodab, et nii suudetakse praegu Soomes töötavad mehed perede juurde tagasi tuua.

Tööstusparki plaanivad asuda näiteks kalakasvatusega tegelev Cleveras OÜ ja päikeseelektrijaama planeeriv Footonvolt OÜ. Saare sõnul on seni koostööd tehtud 10 ettevõttega. Suuremad ettevalmistused projekteerimisest ehitusloa taotlemiseni peaksid ühele poole saama hiljemalt märtsiks.

Viljandimaal sai üle 1,5 miljoni eurose toetuse ka Suure-Jaani tööstuspargi arendamine, kus toetuse abil on kavas arendada välja tööstuspark Suure-Jaani linnas.

EAS toetas 20 piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) projekti Järva, Lääne, Tartu, Viljandi ja Valga maakonnas ligikaudu 20 miljoni euroga. Investeeringute mõjul peaks otsest kasu saama üle 150 erineva ettevõtte turismi-, tööstus- ja tootmisvaldkonnas.

PKT toetuse abil on võimalik teha investeeringuid sihtkoha eripära rõhutavate turismiatraktsioonide arendamiseks, ettevõtlusele vajaliku tugitaristu rajamiseks tööstus- ja ettevõtlusalade juurde, inkubatsiooni- ja tootearendusvõimaluste väljaarendamiseks, linnakeskuse avaliku ruumi ettevõtlusele atraktiivsemaks muutmiseks ning keskuste ja tagamaa vaheliste ühenduste arendamiseks.