"Pärast [ostu]läbirääkimiste algust oli Borges Equity Partnersi esindajatel võimalus tutvuda panga rahalise olukorraga. Analüüs näitas, et olukord on hea, aga panga varad, kohustused ja käive nõuavad palju ambitsioonikamat arendusplaani, kui seda olid kavatsenud meie investorid. Borges Equity Partnersi aktsionärid otsustasid oma plaane arendada mõne teise Balti finantsettevõtte ostmisega ja uue äri arendamisega," teatas ettevõte BNS-ile.

Ettevõtte aktsionäride hinnangul on ettevõttel piisavalt ressursse, et pank osta ja minna sellega edasi investorite tehtud plaanide kohaselt, kuid see ei vastaks panga kogu potentsiaalile.

"Me ei tahtnud olla nagu koer heinakuhja otsas, kus me ise ei suuda panga kogu kasvupotentsiaali ära kasutada, aga samas takistame ka teisi seda saavutamast. Arvan, et pank võib saada mõne parema pakkumise investorilt, kes on võimeline pärast ostutehingut suunama rohkem ressursse panga arendusse," ütles ettevõtte üks asutajatest Viljar Jaamu.

"Me ei hülga plaane leida Balti riikides võimalus finantsäris osalemiseks," lisas teine ettevõtte asutaja Uldis Arnicans.

Borges tegi Leedu keskpangale avalduse investeerimispanga Finasta ostuks mullu novembris, kuid loobus sellest neljapäeval. Praeguse seisuga on pankrotistunud Snorase gruppi kuuluva Finasta ostjate ringi jäänud vaid LHV Grupi ja Razfini konsortsium.