2017. aastal plaanib Vilniuse lennujaam rekonstrueerida lennuraja, kirjutab Leedu Delfi.

Nimelt uuendati 57 aastat tagasi ehitatud lennuraja katet viimati aastatel 2003.-2004 ning tööd on vältimatud. Lennujaamaga seotud ettevõtted peavad leppima ajutise tegevuse peatamisega.

Märtsis teatas lennujaam, et kõikidele lennufirmadele on eesootavast plaanist teada antud.

Kaks aastat tagasi usuti, et ümberehitustööd saab tehtud 11,6 miljoni euroga ning ilma lennujaama tegevust peatamata, nüüd on need plaanid muutunud.

Delfile teadaolevalt korraldas lennujaam ettevõtete seas küsitluse, mis oleks nende jaoks parem lahendus: kas kuu aega lennujaama tegevuse sulgemist või ligi aasta öist ehitustegevust. 

Lennufirma Air Lituanica kommertsdirektor Simonas Bartkus rääkis, et tema andmetel oli suurem osa ettevõtteid öise ehitustegevuse poolt, kuid sellele vaatamata anti ettevõtetele teada, et lennujaam pannakse kuuks ajaks kinni.

Bartkuse sõnul ootavad lennufirmad nüüd lisainfot Edasite tööde ja piirangute kohta.

Üheks alternatiiviks oleks lendude ümbersuunamine Kaunasesse, kuid sellisel juhul kerkib Vilniusega ühendamise logistiline probleem. Küsimusele, kas Air Lituanica viiks oma lennud Kaunasesse, vastas Bartkus, et midagi tuleb välja mõelda. Võimalik, et lennud viiakse üle osaliselt, sest osad lennud, näiteks Tallinna- Kaunas, oleksid tema sõnul mõttetud.

Vilniuse lennujaama kasutajate komitee esindaja Paulius Mikucenis lausus, et võimalikest kuludest ettevõtetele on veel vara rääkida ja kinnitas, et kõige hullem on, et ümberehitustööd toimuvad suvel, mil lennufirmadel on kõige rohkem reisijaid ning ka tulud kõige suuremad. Teisalt võib tema sõnul ka lennujaamast aru saada, sest nende tööde jaoks on suvi sobivam aeg kui talv.