Sedini jutust selgus, et probleem pole mitte niivõrd ostja leidmises, kui ettevõttega seotud juriidilise külje korrastamises, kirjutab ÄP Online.

AS TVMK loodi 1996. a Nordika Grupi tütarettevõttena, millele anti üle kogu Tallinna Vineeri- ja Mööblikombinaadi opereerimine. Ligi 1300 töötajaga ettevõttele kuulub kaubamärk Marlekor. Suurimad osanikud on Nordika Personal ja Nordika Kinnisvara.

Veebruaris omandas TVMKs talle panditud 16protsendilise osaluse Hüvitusfond. Hüvitusfond omandas AS TVMK 17.578 aktsiat, mis olid panditud Nordika Kinnisvara poolt laenu tagatiseks.

Hüvitusfond laenas Nordika Kinnisvarale 1998. aastal 35 miljonit krooni, mille tagatiseks olid 17.578 TVMK aktsiat nimiväärtusega 1000 krooni, Nordika Kindlustuse nõukogu esimehele Peter Sedinile kuuluvad Nordika Kindlustuse 20.400 aktsiat ning pankrotistunud Marlekori hooned. Kuna Nordika laenu tagasi ei maksnud, pani Hüvitusfond TVMK aktsiad müüki.

Hüvitusfondi avalike suhete juht Jaanus Kosemaa ütles ETAle, et kuna panditud aktsiaid niisama üle võtta ei saa, tuli korraldada enampakkumine, mille käigus omandas TVMK aktsiad Hüvitusfond ise. Aktsiate eest makstud hind on konfidentsiaalne. ASi TVMK põhitegevusala on puidu saagimine ja hööveldamine ning immutamine. Ettevõtte 2000. aasta üheksa kuu käive oli 193,5 miljonit krooni ja kasum 0,8 miljonit krooni.