Vireeni juht Rait Persidski ütles Ärilehele, et kogu põllumajandusministeeriumi läbiviidud erikontroll on rida otsitud põhjuseid, et kedagi süüdistada. "Ma ei leia, miks ma peaksin ametist tagasi astuma," ütles Persidski.

"Kuna mobiilset põletit kasutades ei saa enne koguseid kaaluda, siis need tuletati pärast ja ministeeriumile nüüd need numbrid ei meeldi. Tõsi on see, et ca 23 000 kg põletati mobiilselt ja 35 000 kg veeti Vireeni kohapeale. Seega on meil VTA-le esitatud kaks arvet, teise arvega neil probleeme ei olnud." Ministeerium väidab aga oma auditis, et põletit ei kasutatud üldse, kõik sead veeti kokku kahjutustamiseks Väike-Maarjasse, Vireeni.

Persidski selgitas aga, et kui audit heidab ette valedel alustel esitatud arvet, siis majanduslikult pole vahet, millise töövõtulepingu alusel asja tehakse. "Kui üks on tsükli (970 eurot) hind ja teine tonni (166 eurot) hind, siis tsükkel ongi eeldatavalt viis tonni. Siin ongi juba summade vahed väga väikesed, see arve esitamine on puhttehniline küsimus."

"See on tavaline ja väga hästi õnnestunud meediaspinn, sest jällegi saab täna olema päev, kus seakatkult on tähelepanu ära juhitud," järeldas Persidski.

Põllumajandusministeeriumist aga selgitati Ärilehele lisaks, et selliseid arvutusi pole üldse mõtetki teha, sest erikontroll otsis vastust küsimusele, kas põleti töötas ja kas seda kasutati. Jõuti tulemusele, et sead kahjutustati Vireeni tehases ja põletit ei kasutatud. Seega poleks sellist arvet saanud üldsegi esitada.