Ainus Mõõdukas Tallinna linnavalitsuses Virkus rääkis kolmapäeval, et pealinnas kui tõhusas ärikeskkonnas võiks kehtida kaheprotsendiline ettevõtte tulumaks.

Tallinna ettevõtetele tulumaksu kestestamist võimaldab kohalike maksude seadus.

Virkus ei välistanud uue kohaliku maksu kehtestamist ega ka kinnisvaramaksu, mille tema erakond on riigikogus välja pakkunud.

Ka isamaliitlasest linnapea Jüri Mõis suhtus kinnisvaramaksu võimalusse pooldavalt. Ta ütles, et kinnisvaraomanikud on see ühiskonnaklass, kelle maksukoormus võib olla suurema, et katta vaesmate vajadused.

Riigikogu Mõõdukate fraktsioon käis teisipäeval välja juriidilistele isikutele kinnisvaramaksu kehtestamise idee, mis tasakaalustaks ettevõtete tulumaksu kaotamist.

Mõõdukad märkisid, et Tallinna ettevõtete investeeringute vabastamine tulumaksust võib kaasa tuua ebavõrdsuse kasvu.

Peaminister Mart Laari sõnul võiks sotsiaalse tasakaalu huvides Mõõdukate pakutud kinnisvaramaksu kaaluda, kuid konkreetseid otsuseid selles vallas veel tehtud pole.

Mõõdukad edastasid kirja Isamaaliidu ja Reformierakonna esindajatele esmaspäeval, kui pooled saavutasid konsensuse tulumaksuseaduse muutmises uuel aastal vastavalt Mõõdukate nõudmistele.

Riigikogu pidi ettevõtte tulumaksu kaotava eelnõu teisipäeval kinnitama, kuid tööaja lõppemise lükkus see kolmapäevale.

Ettevõtete investeeringute vabastamine tulumaksust alates 1. jaanuarist on valitsuskoalitsiooni poolt mitmel korral kokku lepitud eesmärk. Tulumaksureform oli Reformierakonna põhiline valimislubadus.

Baltic News Service