„Vironautti – Virosta nauttii!" peategelaseks on astronaudiga sarnane seiklushimuline vironaut, kes soovib leida uut ja põnevat, avastab Eestit nagu kosmonaut kosmoses ning jagab tagasi tulles oma kogemusi teiste huvilistega.

„Vironautti on uus ja üllatav sõna, mis ometi kõnetab soomlasi kahel moel. Ühelt poolt kutsume Eestisse elamusi nautima, teisalt on Soome meedia viimasel ajal huviga jälginud Soomest pärit astronaudi “Sisunautti” Timothy Kopra seiklusi rahvusvahelises kosmosebaasis,“ selgitas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

"Eesti on tuhandete väikeste legendide maa ja kuna meid külastab igal aastal sadu tuhandeid soomlasi, on neil palju lugusid rääkida. Otsustasime neid lugusid kampaania raames koguda, sest reisijad kuulavad parima meelega just teiste reisijate soovitusi ja kogemusi. Oma lugusid Eestist räägivad teiste hulgas tuntud soomlased – Eesti sõbrad jalgpallur Jari Litmanen, näitleja Jasper Pääkkönen ning stsenarist Aleksi Bardy," sõnas Mutso.

„Vironautti – Virosta nauttii!“ kampaania eesmärk on tõsta ööbimiste arvu väljaspool turismi kõrghooaega ning suurendada puhkust planeerivate Soome tarbijate teadlikkust ka www.visitestonia.com veebilehest. „Tahame näidata põhjanaabritele, et Eesti ei ole koht, kuhu tulla ainult ostu- ja pubirallidele, vaid lisaks sadamapiirkonnale ja vanalinnale leidub nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus muidki suurepäraseid ajaveetmisvõimalusi,“ lisas Mutso.