Bitstamp teatas, et tegu on väga väikese osaga kogu nende Bitcoini-varudest. Suurt osa sellest hoitakse kindlates offline-hoidlates.

Ennast Bitcoinide-maailma selgrooks tituleerinud Bitstampi loojad teatasid, et klientide virtuaalraha on kindlates kätes. Rünnak ise leidis aset 4. jaanuaril ning Bitstamp on sellest saadik olnud suletud seniks, kuni nad saavad taas avada turvalise keskkonna. Selleks kolitakse süsteemi hetkel üle turvalisemasse keskkonda.

„Me oleme tänulikud neile klientidele, kes on säilitanud rahu ning kinnitame, et kui oleme Bitstampi tagavara-versiooni viinud üle uude kohta, siis avame keskkonna taas," teatas ettevõte. Klientidel on palutud mitte teha ülekandeid vanadele kontodele.

Häkkerid on leidnud Bitcoini ökosüsteemis ülesse nõrgad kohad ning vahetuskeskkonad on väga atraktiivsed ründeobjektid, sest siin vahetatakse virtuaalraha reaalseks rahaks.

Eelmisel aastal suruti põlvili üks suurimaid vahetuskeskkondi, Mt. Gox, kui neilt rööviti rünnakuga 650 000 bitcoini. Alguses teatas ettevõte, et kadunud on 850 000 münti ehk 450 miljonit dollarit. Hiljem selgus siiski, et 200 000 sellest oli alles.

Bitcoini väärtus kasvas eelmise aasta esimeses pooles meeletute sammudega ning saavutas taseme 1 Bitcoin = 1000 dollarit. Täna on ühe virtuaalmündi hinnaks 280 dollarit ning sellised rünnakud ei tee Bitcoinile loomulikult head. Ometi on see tänaseni populaarseim virtuaalraha.