Üksikbroneeringuid tuleb mullusest rohkem, kuid arvuliselt jääb venelaste osakaal eelmisele aastale alla. Tänaste rublauudiste taustal on muidugi oht, et ka osa otsetellijaid reisi annulleerib. Pankrotistunud Vene reisibüroode asemele tõusevad küll uued, kuid Vene tarbija usalduse taastumine büroode vastu on pikk protsess," selgitas Sokos Hotel Viru tegevdirektor Anu Soosaar.

Soosaar ütleb, et Viru on üks Eesti suurimaid hotelle (423 tuba), koos Viru kõrval paikneva uue Estoria hotelliga (93 tuba) Eesti suurim hotellikompleks, ja kindlasti ei hoita  siin mune ühes korvis.

„Töö erinevatel turgudel on käinud alati, et tagada hotellide stabiilne töö. Aastavahetuse peo ettevalmistustega alustatakse varakult ja nii tegime juba sügise alguses otsuse tänavune pidu teha varasemate aastate venekeelse peo asemel meie hotelli jaoks neljas "kohalikus" keeles, eesti, vene, soome ja inglise keeles, ehk meie teeninduse keeltes," ütles Soosaar.

Tänavu oodatakse siin peole lisaks venelastele rohkem kohalikku rahvast. Kahtlemata on soomlased terve Tallinna jaoks kõige olulisem kliendigrupp, kelle soove ja harjumusi ka siin majas hästi tuntakse.