“Meie soov on alustada juurdeehitise rajamist, mida kuus aastat tagasi heaks kiidetud ala detailplaneering meil teha võimaldab,” lausus Viru hotelli omanikfirma Pontos OY tegevdirektor Yrjö Vanhanen Postimehele kohtukaebust kommenteerides.

Mais linnalt juureehitise tegemiseks ehitusluba küsinud Uus Viru taotleb halduskohtult, et läheks tühistamisele linnavalitsuse otsus, millega linnaplaneerimise ametile tehti ülesanne firmale ehitusluba mitte anda.

Viru hotelli juurdeehitise äge vastane on linnapea Tõnis Palts, kes on planeeringuga ette nähtud uusehitist avalikult mitu korda kritiseerinud. Meeri hinnangul on uus kõrghoone pargi äärde sobimatu, sest see rõhub liialt Tammsaare pargile peale.

Palts märkis, et kui linnavalitsus ja volikogu soovivad Tammsaare pargiruumi tungivat uusehitist takistada, on võimalik teha vastavad otsused ning 1999. aasta detailplaneeringut muuta. “Sel juhul jääb torn ehitamata, kinnisvaraärikatele kompenseeritakse nende tehtud reaalsed kulutused ning Tallinnale jääb Tammsaare park,” lisas ta.

“Väited, et uus hoone trügiks parki või varjaks vaateid vanalinnale, on absoluutselt valed,” lausus Vanhanen. Ta märkis, et ala detailplaneeringu tegemisel kirjutas muinsuskaitse ette väga täpse lähteülesande, mis välistas võimaluse vanalinnavaate varjamiseks.