Kavandatava seadusemuudatuse jõustumisel mitmekordistuvad VKG riigile makstavad tasud. Lisaks juba makstavatele 300 miljonile kroonile, peab kontsern VKG juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul välja käima veel sadu miljoneid kroone. Majanduse madalseisus, kui kontserni tehased töötavad kasumita, tähendab järsult kasvavate tasude ja maksude tõus tootmise kahjumlikkust.

„Kui VKG on viimase 10 aasta jooksul pühendunult panustanud Eestile traditsioonilise tööstusharu säilitamisse ning töökohtade loomisesse, siis paar kohta Riigikogus võivad kogu selle töö elimineerida. Praegusel ajal pole meil enam ruumi ega ressurse poliitiliseks eksperimenteerimiseks. Täna tehtud vead on hea ajaga võrreldes topelt kallimad ja viivad sotsiaalse katastroofini regioonis,” nentis Priit Rohumaa.

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu ning Roheliste parteide ühine plaan tõsta alates 2010. aastast keskkonnatasusid mõjub VKG hinnangul hukatavalt nii Eesti tööstusele ja eriti keemiatööstusele,kui ka lihtinimestele, kelle soojuse — ja elektriarved hüppeliselt kasvavab. Uus plaan annab hoogu inflatsioonile ja suure tõenäosusega lükkab edasi euro tulekut. Rohumaa arates  on keskkonnatasude seadusemuudatus, mis lähtub ainult poliitilisest tahest ja millel puudub nii majanduslik kui ka teaduslik analüüs, Eesti majandusele hukatuslik.