Teadete kohaselt ütleb VKG Oil üles töölepingud 246 töötajaga, OÜ Viru RMT ütleb töölepingud üles 124 töötajaga. Kõige enam on plaanis koondada tehnoloogiaseadmete operaatoreid (158) ja tehnoloogiaseadmete lukkseppi (49). Töölepingute ülesütlemise aeg jääb vahemikku selle aasta märtsist maini, teatas VKG.

Eile esitatud teadete näol on tegemist töötukassa esmase teavitamisega, millele järgneb vähemalt 15-päevane konsulteerimise ja lahenduste otsimise periood, mil täpsustatakse töölepingute ülesütlemise vajadus ja ulatus ning planeeritavad tegevused koondamise tagajärgede leevendamiseks.

Pärast seda esitab tööandja töötukassale täpsustatud andmed (mis võivad erineda esmastest andmetest) kollektiivse koondamise kohta ja annab teada, kuidas on läinud konsulteerimine ja lahenduste otsimine.

Ülesütlemisavaldused tohib tööandja töötajatele kätte anda alles pärast töötukassa teistkordset teavitamist. Töötajate töölepingud ei saa lõppeda varem, kui 30 kalendripäeva möödumisel sellest, mil tööandja töötukassat kollektiivsest koondamisest teist korda teavitas.

Alates tänasest on iga päev VKGs kohal töötukassa karjäärinõustaja, kes annab töötajatele nõu, kuidas edasi toimida. 27. jaanuaril toimub ettevõttes töötukassa infopäev nendele juhtidele, kes annavad kätte koondamisteated.

27. ja 29. jaanuaril korraldab töötukassa VKGs tööotsingu töötoa. 2. veebruaril kell 14.00 toimub töömess, viimaks kokku VKGst koondatavad töötajad ja tööandjad, kes pakuvad tööd sarnases või lähedases valdkonnas.

Varem on räägitud, et VKG võib koondada kokku 500 töötajat.