Töödega on kavas alustada 2012. aasta varasügisel, teatas ettevõte.

„Petroter II on kontserni arengukavades loogiline jätk. Tuleval aastal avatav VKG Ojamaa kaevandus toodab enim just Petroter tehnoloogia poolt kasutatavat peenpõlevkivi, mis on kindlasti üheks oluliseks tõukeks uue tehase rajamisel," ütles VKG juhatuse liige ja tehnikadirektor Meelis Eldermann.

"Selleks, et olla edukad pikemas perspektiivis, peame juba praegu looma endale stabiilse pinnase, mis aitab meil hakkama saada karmistuvate keskkonnanõuete ja muutuva naftahinna tingimustes."

Petroter on VKG poolt patenteeritud põlevkivi ümbertöötlemistehnoloogia. 2009. aastal toodeti samanimelises tehases Petroter I esimesed tonnid põlevkiviõli. Projekti kogumaksumuseks kujunes 70 miljonit eurot.

Eelmisel aastal alustati uue Petroter II projekteerimistöödega ja algatati tehase keskkonnamõjude hindamine. 2012. aasta juulis kinnitati Petroter II keskkonnamõjude hindamise aruanne (KMH).

Petroter II projekti maksumuseks on üle 60 miljoni euro. Tööde teostamise perioodiks kujuneb august 2012 kuni veebruar 2014, tehas on plaanis käivitada 2014. aasta teises pooles.

Petroter II projekt kasutab osaliselt Petroter I tehnilist baasi. Tehastel on ühine keskjuhtimispult ning tuhaärastus süsteem. Petroter II projekti meeskonda kuuluvad VKG parimad insenerid. Tuleval aastal on plaanis alustada ka Petroter III ehitusega.

VKG on Eesti suurim põlevkiviõli ja kemikaalide tootja. Kontserni valduses on oma kaevandus, viis põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-, montaaži- ning energeetikaettevõtted, mis pakuvad tööd pea 2000 inimesele.

Kontserni 2011. aasta käive oli üle 170 mln euro.