Kasvutrendis olid ühtlasi nii külastajate kui ka ostude arv, suurenedes neljandas kvartalis vastavalt 8,2 protsenti ja kolm protsenti, teatas keskus.

Viru keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul olid neljanda kvartali parimad tulemused ootuspäraselt detsembris.

„Jõulukuu kasvatas Viru Keskuse käivet ja külastatavust enam kui kümme protsenti ning ühtekokku oli detsembris Viru Keskusel ligi miljon külastajat,“ lausus Vasar.

„Sellele aitasid kaasa pühadeperioodi kingiostud ja euro-eelne krooni aktiivne kasutamine,“ lisas Vasar.

Aasta viimase kuu suurim arv oste ja kõrgeim käive oli jõululaupäeva eelselt 23. detsembril, mil käive oli ühtekokku 589 072 eurot (9 216 978 krooni) ning kokku sooritati Viru keskuses sel päeval 37 512 ostu.

2010. aasta kokkuvõttes moodustas Viru keskuse käive 106,9 miljonit eurot (1,67 miljardit krooni), külastajate arv kasvas möödunud aastal kuni kahe protsendipunkti võrra 10,57 miljoni külastajani.

Käesoleva 2011. aasta alguse osas usub Ants Vasar, et Viru keskuse külastatavus säilib samal tasemel võrreldes eelmise aastaga. „Kuna euro on tarbijatele veel harjumatu ja hinnavõrdlus keeruline, võib eeldada esimeses kvartalis mõningast käibe kasvu pidurdumist,“ lausus Vasar.

„Võrreldes aasta alguse tulemusi möödunud aastate madala võrdlusbaasiga, võib siiski loota 2011. aasta esimeses pooles kuni 2-3 protsendi suurust käibe kasvu,“ lisas Vasar.

„Üldistes trendides majanduskasvu suurenemist sisenõudluse kasvu tõttu 2011. aastal oodata ei ole,“ ütles Vasar.

„Erasektori tarbimiskulutuste kasv on ja jääb madalamaks keskmisest majanduskasvust,“ sõnas Vasar. Ta lisas, et kuna töötuse määr langeb aeglaselt ja ei ole oodata olulist keskmise palga kasvu, võib prognoosida, et 2011. aastal kasvavad käibenumbrid tagasihoidlikult.