"Loomulikult, ikka kutsun - pakun neile torti, tulge ja hakake asjaga pihta, aga nemad punnivad seal [Tartumaal]. Poisid, tulge Kundasse üle - nagu filmis öeldakse, saate kõhu täis ja jõuluks koju," muheles Vallbaum.

Vallavanema sõnul pole Viru-Nigula ehk päris sama hea koht kui Tartu ümbrus, aga vahe pole suur. "Logistiliselt 150 kilomeetrit siia-sinna, see pole tähtis - meil on autoteed, Kundasse tuleb raudtee sisse. Eks ikka tahetakse kõige paremat, aga vahest tuleb elus maasikat süüa, mis pole üleni punane, vaid üks pool on valge," rääkis Vallbaum.

Ka ei ole tema sõnul karta suurproteste, nagu Tartus. "Meil on inimesed tööstusega harjunud. Estonian Cell hakkas Lõuna-Eesti poolt tulema ja lõpuks jõudis siia. Kuhugi teda ei tahetud," tõi mees näite.

Tema sõnul pole kaugemale aga tehast ehitada mõtet. "Ida-Virumaa jääb kaugele - siis tuleb juba kõik puit sinna vedada, aga meile saab idast ka tuua. Me oleme selles mõttes ilmselt piir - Venemaalt pole midagi tuua, aga Aluvere metsade puit tuleb ka meile," rääkis Vallbaum.