Abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul konkretiseerib linnale võetud kohustuste otseste täitjate määramine vastutust ning võimaldab paremat kontrolli linna kohustuste täitmise üle.

Tallinna linna ja Viru Väljaku Arenduse OÜ vahel k a 22. novembril sõlmitud kokkuleppes märgitud linna kohustuste täitjateks on: 1.Säästva Arengu ja Planeerimise Amet - kohustuste osas, mis puudutavad eelkõige Viru väljak 6 kinnistule avalike ehitiste projekteerimist ja ehitamist. 2.Kommunaalamet - kohustuste osas, mis puudutavad kinnistuga külgnevale alale avalike ehitiste projekteerimine ja ehitamine. 3.Maa-amet - kohustuste osas, mis puudutab kinnisasjade jagamist ja korteriomandite seadmist.

Linna poolt suurim finantseeritav objekt on bussiterminal. Kokku läheb väljaku arendamine linnale maksma 200 miljonit krooni.

Väljaku arendajate sõnul kavatsetakse ehitustöödega alustada järgmise aasta märtsis ning väljak peaks olema valmis 2003. aasta lõpuks. Arendajatele läheb kogu projekt maksma 500 miljonit krooni.

Ehitustööde käigus rajatakse platsile suunduvate magistraalide alla kommunikatsioonid ja tõstetakse ringi olemasolevad. Gonsiori ja Laikmaa tn nurka ehitatakse jalakäijatetunnel ning rajatakse maa-alune bussiterminaal. Alale on kavandatud ka linnaliikluse automaatjuhtimise keskus, ühistranspordi dispetserpunkt ja õhu monitooringu jaam. Praeguste arvestuste kohaselt tuleb väljakule 20 000 ruutmeetrit kaubanduspinda, 10 000 ruutmeetrit mitmesugust teenindus- ja kontoripinda ja ligi 3000 ruutmeetrit on kavandatud kultuuri edendamiseks sobivate pindade välja ehitamiseks.

Kompleksi tuleb ka autode parkla, mis lahendab keskuse parkimisprobleemi. Inimesed saavad liikuda mitte ainult maaaluse tunneli kaudu, vaid ka teise korruse tasapinnas. Tänavate kohale ehitatakse nn galeriid, mis hakkavad ühendama Kaubamaja ja uut keskust ning uut keskust ja teenindusmaja. Samuti rajatakse teise korruse tasandil ülekäik uuest keskusest postimaja juurde.

Viru väljaku arendajaks on Viru Väljaku Arenduse OÜ, kellega linn sõlmis tänavu 14. juunil kinnistu ostu-müügi lepingu. Viru Väljaku Arenduse OÜ osanikud on AS Merko Ehitus ja SRV Kinnisvara.

Kokku on arendatava ala suuruseks 6,4 ha. Ala projekteerisid arhitektid Vilen Künnapuu ja Ain Padrik.