„See oli kohe ilmne, et me põrkume mitte ainult üleminekuperioodi objektiivsete raskustega, vaid ka väliste jõudude katsetega meile vastu töötada. Nii läkski. Terve rida lääneriike rakendasid mingeid arusaamatuid sanktsioone ja piiranguid nii Krimmi kui ka Venemaa suhtes tervikuna. Tuleb öelda, et meie naabrid ei paista just erilise leidlikkuse ja kujutlusvõimega silma – kord keeratakse vesi kinni, kord tekitatakse veel mingeid probleeme,“ jutustas Putin Krimmi ja Sevastopoli sotsiaal-majanduslikku arengut käsitleval nõupidamisel.

„Kõik see pole muidugi fataalne, aga mingisugust kahju mõistagi põhjustab,“ nentis Putin.

Krimm ja Sevastopol tähistavad neil päevil Venemaaga ühinemise esimest aastapäeva.

Sõltumatu uurimisasutuse Levada Keskus värskest küsitlusest selgus, et 82 protsenti venemaalastest on arvamusel, et just inflatsioon on praegu ühiskonnas suurim probleem.Venemaa kodanike peamine pretensioon valitsusele on aga see, et riigiisad ei suuda inflatsiooni ohjeldada. Olulisuselt järgmiste probleemidena nimetati vaesust, töötuse kasvu ja majanduskriisi.

55 protsenti küsitletutest leiab, et nende elatustaseme olulises halvenemises on süüdi valitsus. 29 protsenti süüdistab ministrite kabinetti selles, et neil puudub igasugune programm riigi majanduse arenguks. 22 protsenti on seisukohal, et valitsus ei taga riigi kodanikele sotsiaalset kaitset. 9 protsenti aga viitab, et ministrite professionaalne tase jätab pehmelt öeldes soovida.