Põltsamaa meierei pildiga ja kaubamärgiga Maatilan Parhaat piimatooted peavad lähikuudel näitama, kas nad suudavad põhjanaabrite maitsemeelega kokku sobida. Täna saatis suurim kohalik juustutootja Estover esimese Eesti toiduainetööstuse ettevõttena Soome turule kümme tonni juustu just selleks loodud kaubamärgi Maatilan Parhaat all. „Tegemist on Eesti tarbijate poolt hästi vastu võetud toodetega, millele kleebime Soome jaoks registreeritud kaubamärgi,” ütles Estoveri ekspordijuht Tõnu Raudsepp. „Aasta lõpuks soovime saavutada igakuiseks Soome saadetavaks mahuks 60 tonni.”
Lisandub taluvõi
Helsingi ümbruses läheb ligi sajas Kesko ja Inexi kaubandusketi poes müüki seitse sorti juustu ja ricotta. Hiljem lisandub Maalasvoi nime all ka taluvõi. Estoveri tooteid hakatakse müüma keskmises hinnaklassis, need on kallimad kui kaubanduskettides levinud nn omatooted. Eesti ettevõtte kaubandusagent Suomen Myyntiagentit Oy hindab Estoveri läbilöögivõimalusi suureks. „Eesti juustu kvaliteet on väga hea ning see argument suudab veenda kodumaist toodet eelistava soomlase meie toodete kasuks otsustama,” ütles Myyntiagentit Oy juht Juoni Backman. „Ma arvan, et Maatilan Parhaat pakub keskmisele Soome tarbijale meelepärast hinna ja kvaliteedi suhet.”