Nimelt teatas Venemaa statistikaamet Rosstat, et vaatas ettevõtete esitatud andmete põhjal senised 2016-2018 aasta arvutused põhjalikult ümber. Uute andmete kohaselt kasvas Venemaa tööstustoodang eelmisel aastal mitte 1% nagu Rosstat varem teatas, vaid 2,1% (2016. aasta täpsustatud andmeid veel ei ole) ning selle aasta esimese kolme kuuga oli kasv mitte 1,9%, vaid 2,8%. Selle aasta aprillis oli kasv mitte 1,3%, vaid suisa 3,9%.

Maikuus kasvas tööstustoodang juba uue arvestuse kohaselt eelmise aasta sama ajaga võrreldes 3,7%. See tulemus on oluliselt kõrgem Reutersi analüütikute prognoosist, mis nägi ette tööstustoodangu kasvu aeglustumist 0,8%-ni.

Vedomosti kirjutab, et statistika täpsustamine on tavaline praktika, kuid Rosstati andmed tekitavad arusaamatust. Kõrgemas majanduskoolis inflatsiooni ning majandkasvu probleemide uurimisega tegelev Vladimir Bessonov on hämmastunud, et statistika kohaselt kasvab tööstus meeletult, kuigi eelmisel kuul ei olnud optimismiks mingit põhjust.

Lõviosa kasvust andis töötleva tööstuse näitajate korrigeerimine. VTB kapitali peaökonomist Aleksandr Isakov tõdeb,et tõenäoliselt vaatab Rosstat ümber ka eelmise aasta majanduskasvu numbrid.
Majandusminister Maksim Oreškin selgitas Vedomostile, et ümbervaatamisse andsid peamise panuse väike- ning keskmise suurusega ettevõtete aastaaruanded ning täpsustati ka suurettevõtete statistikat. Ministri sõnul toob see kaasa ka sisemajanduse kogutoodangu (SKT) näitajate olulise ümbervaatamise. Tema sõnul võis tegelik eelmise aasta majanduskasvu number olla isegi üle 2%. Seni on statistikaamet kasvunumbriks andnud 1,5%.

Vedomosti kirjutab, et kokkuvõttes andis statistika täpsustus sellise tulemuse, et Rosstati andmed langesid kokku majandusministeeriumi eelmise aasta keskel tehtud prognoosidega.

Loko-investi analüüsi osakonna juhis Krill Tremasovis Rosstati uued numbrid usaldust ei ärata, sest näitajate kahekordistamine ilma metoodika muutuseta pelgalt andmete põhjal on arusaamatu. Tema sõnul on kas kogu tööstuse arvestamise metoodika alates algandmete kogumisest vale või on tegemist statistika manipuleerimisega.