Vene riik, kelle vastu Yukose aktsionärid kohtusse läksid, väidab, et kohtuotsus tehti ainult ühele poolele sõna andes ning vahekohtunikud ei andnud kaitsjatele (ehk Vene riigile) võimalust vastuargumentide esitamiseks.

Lisaks 50 miljardile määrati Vene riigile ka kohtukulude tasumine 65 miljoni dollari ulatuses. See oli suurim kohtukaotus riigi ajaloos.

6. veebruaril andis Venemaa rahandusministeerimi pressiteenistus teada, et Vene valitsus on Haagile esitanud dokumendid kolme vastuväitega, üks iga hageja vastu. Nendeks on Yukos Universal, Hulley Enterprises ja Veteran Petroleum. Nemad kolm koos Group Menatep Limitediga omasid 70,5 protsenti tänaseks maamunalt kadunud naftafirmast.

Neid gruppe juhivad Yukose endised aktsionärid ning nad kaebasid Vene riigi kohtusse aastal 2005, öeldes, et Venemaa rikkus Euroopa Liidu energiahartat, kui nad jagasid ettevõtte varad laiali. Venemaa väidab, et Yukose aktsiad ja investeeringud ei kuulu harta kaitse alla. Nimelt ei ole hagejad registreeritud Venemaal.

Yukos oli kunagi väärt ligi 40 miljardit dollarit ning seda juhtis Mihhail Hodorkovski. Ettevõte natsionaliseeriti ning suur osa selle varadest jõudis lõpuks Rosnefti kätte.

Venemaa ei ole kohtu otsust täitnud, kuna nad leiavad, et arbitraažikohtul ei olnud juriidilist õigust Yukose ja Venemaa juhtumit arutada. Lisaks eirab selline ühepoolne kohtupidamine nende sõnul Strasbourgi kohtu varasemat otsust samas asjas.

Viimase kuue kuu jooksul ei ole Venemaa maksnud kopikatki määratud kompensatsioonist. Intresse on tiksunud juba 2,4 miljoni dollari eest.