Samm märgib müügikäibelt maailma teise suurema automüüja ühe ajajärgu lõppu, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

78-aastane VW Beetle looja Ferdinand Porsche lapselaps andis oma otsusest teada laupäeva õhtul ning tagasiastumisotsus jõustus koheselt.

Veidi varem oli autotootja direktorite juhtkomitee Braunschweigis kogunenud ning tõdenud, et viimaste nädalate sündmused on näidanud, et koostööks vajalikku vastastikust usaldust enam ei ole.

Kontserni nõukogust lahkus ka Piëchi naine Ursula.
Piëchi kohused võtab suuromanike ettepanekul üle IG Metalli endine ametiühingujuht ning Volkswageni grupi nõukogu asejuht Berthold Huber.

Piëchi teade on ootamatu lõpp mehe enda algatatud juhtimiskriisile. Nimelt teatas ta kaks nädalat tagasi, et ei toeta enam ettevõtte juhatuse esimeest Martin Winterkorni. Ettevõtte võtmeaktsionärid asusid konfliktis aga Winterkorni poolele. Juhatuse esimeest toetasid ka nõukogu liikmetest poole moodustavad töötajate esindajad, jättes sellega Piëchi ootamatult isolatsiooni. 

Volkswageni aktsiate kontrollpaki omaniku, Porsche ning Piëchi perekonna valdusfirma Porsche SE juht Wolfgang Porsche teatas laupäeval, et toetab täielikult Volkswageni tegevjuhtkonda.

Piëch jätkab tööd Porsche SE juhtkonnas ning ta ei plaani oma osalusest Volkswagenis loobuda. 

Volkswageni 20% aktsiate omaniku Alam-Saksi liidumaa peaminister Stephan Weil tõdes, et Piëchi taandumine oli ettevõtte juhtimises tekkinud pingete lahendamiseks vältimatu.