Volkswageni müügis tekib Eestis mõningane paus, sest eilsest lõppes senisel importööril AS Matkaril sakslastega koostööleping ning uus Volkswagenite maaletooja Eesti Talleks pole autode müügiga veel alustanud.

Senise Volkswageni müüja Auto Matkari juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul jätkab Matkar Volkswagenite müüki seni, kuni kõik autod on laost müüdud. Täna Kadaka teel asuvat müügisalongi ei suletud, sest müümata on kümmekond autot. "Teenindust ja hooldust pakume oma klientidele ka tulevikus," lisas Altjõe.

Eesti Talleks ei ole oma tegevusplaane veel avalikustanud. Kaks nädalat tagasi ei soovinud Eesti Talleksi juhatuse esimees Andres Sarri öelda, millal uus Volkswageni esindus avatakse, sest läbirääkimised sakslastega jätkuvad. Autokaupmeeste hinnangul võtab esinduse käivitamine vähemalt pool aastat, firmal peab olema korralik teenindus ja koolitatud inimesed.

Eesti Päevalehe andmetel tuleb uus Volkswageni keskus Eesti Talleksi territooriumile, EKS Kaubamaja naabrusse.

Matkar müüs mullu 166 Volkswagenit ning oli selle tulemusega autokaupmeeste hulgas 14. kohal.

Altjõe hinnangul on Eestis võimalik müüa aastas 320-380 Volkswagenit.

Euroopas oli Volkswagen möödunud aastal müügitulemuste poolest kolmandal kohal. Volkswagen Golf on juba mitmendat aastat järjest Euroopa kõige müüdavam sõiduauto.

RAIVO MURDE