Tallinnas elav Raul Reap ütles Eesti Päevalehele, et mõne aja eest põles tema televiisoril sisselülitamise hetkel midagi kärtsuga läbi ning telekas tuli parandusse viia. “Sain teleka kätte ning remonditöökoja laual näitas see ilusat pilti. Tulin koju, ja nii kui nuppu vajutasin, käis samasugune kärakas,” ütles ta.

Selle peale tõi Reap koju voolupinge mõõtmise aparaadi. “Ja mis ma näen — 235 V stabiilselt otse seinast.” Möödunud nädala keskel tehtud mõõtmisel näitas mõõdik pinget 244 volti.

Eesti Energia soovitas Reapil neile kahjunõue esitada.

“Palusin, et tulge keerake see pinge kõigepealt õigeks, muidu jäämegi parandama ja nõudma siin. Ja nüüd ma ootangi siis seda õiget pinget, mis lubati teele saata,” lisas Reap.

Reapi juhtum pole ainus. Märtsi lõpus kirjutas Võrumaa Teataja, et üle poole Meremäe valla Meeksi küla elanikest on sunnitud oma koduelektroonika parandusse viima või välja vahetama, kuna lühis Meeksi alajaamas põhjustas 22. märtsi öösel ülepinge, mis viis rivist välja vähemalt neli telerit.

“Praeguse seisuga on antud külast esitatud neli kahjunõude avaldust olmeelektroonika kahjustamise kohta. Komisjon tegeleb kahjunõuete menetlemisega,” sõnas Vändre.

Möödunud aastal hüvitas Eesti Energia ligi 130 erakliendi kahjunõudega seotud juhtumit, hüvitiste kogusumma oli veidi alla 300 000 krooni. Ettevõte hüvitab peamiselt ebaühtlase pingekvaliteeti tõttu tarbija varale tekitatud kahju.