Ühisettevõttest hakkab N-Transile kuuluma 65% and Vopakile 35%, teatasid ettevõtted.

Lisaks sellele on Vopakil ostuoptsioon, mille aluseb saab ta 31. augustini 2008. aastal suurendada oma osalust ühisettevõttes 75%-ni.

Royal Vopakile kuulub Eestis naftaterminalide operaator Pakterminal ning N-Transile samal tegevusalal tegutsev Estonian Oil Service (EOS).

Ühinemise eesmärgiks on regiooni terminalivõimsuste efektiivsem kasutuselevõtt, kuna Tallinna sadamal on strateegiline asukoht Venemaa naftatoodete eksportimisel maailma.

Ühendatud ettevõtte 73 mahutist koosneva mahutipargi koguvõimsus on 740 000 kuupmeetrit heledaid ja tumedaid naftatooteid, millele lisanduvad raudteeühendus ja süvasadama kaid.

Vopak EOS prognoosib 2008. aasta heledate ja tumedate naftatoodete töötlemismahuks 15 miljonit tonni, mis teeb temast omal tegevusalal Balti riikide suurima. 2008. aasta lõpuks kavatseb Vopak EOS suurendada olemasoleva mahutipargi võimsust veel 200 000 kuumeetri võrra.

N-Trans kontsern on juhtiv Venemaa, endise Nõukogude Liidu ja Balti riikide transporditeenusteturul tegutsev eraõiguslik operaator. Enne 2008. aastat tegutses kontsern ärinime Severstaltrans all.