Hiljuti tuli rahandusministeerium välja oma suvise prognoosiga, mis on riigieelarve koostamise aluseks. Selle järgi kasvab Eesti majandus tänavu 1,7 protsenti ja 2016. aastal 2,6 protsenti.

Eesti Pank, kes avaldas oma viimase prognoosi juunis, ennustab, et majanduskasv kiireneb, kuid jääb aeglasemaks kui enne kriisi. Selleks aastaks ootab keskpank majanduskasvuks 2,2% protsenti, mis on umbes sama suur nagu eelmise aasta oma. Järgmisel kahel aastal jääb kasv 3–4% juurde, mis on panga hinnangul ka ühtlasi Eesti pikaajaline kasvuvõimekus.

SEB alandas hiljuti tuleva aasta majanduskasvu prognoosi 1,9 protsendini, tuues põhjuseks oodatust kehvema ekspordi. Järgmistel aastatel on panga prognoosi kohaselt oodata tasakaalustatumat majanduskasvu, kuhu panustab senisest enam eksport ja investeeringud põhivarasse. Seetõttu kiireneb SKP kasv 2016. aastal 2,7 protsendi ja 2017. aastal 3,4 protsendini.

Kuna esimese kvartali majanduskasv oli oodatust madalam, siis korrigeeris ka Swedbank sügisel selle aasta majanduskasvu prognoosi veidi allapoole. Swedbanki värske hinnangu alusel kasvab majandus 2015. aastal 1,9%, kevadel prognoositi kasvuks 2,1%. Eesoleva paari aasta väljavaade on panga hinnangul optimistlikum tänu välisnõudluse oodatavale paranemisele - majanduskasv kiireneb järgmisel aastal 2,8%-ni ning peaks püsima samal tasemel ka 2017.aastal.

Audiitorfirma Ernst & Young ning Oxford Economicsi euroala majandusprognoosi kohaselt kasvab Eesti majandus sel aastal aga 2% ja ning järgmisel aastal kiireneb kasv 3%-ni.