Lääne maavalitsuse arendusnõunik Harri Erman ütles, et riigi korraldatud konkursile on oma pakkumuse teinud Väinamere Liinid OÜ ja ja AS Kihnu Veeteed, kirjutab Lääne Elu.

Praegu sõidab Vormsi liinil Kihnu Veeteede parvlaev Reet, kuid pärast 2011. aastat lõpevad lepingud ning selleks ajaks peab olema selge, kes hakkab teenindama Vormsi–Rohuküla ja Kihnu–Munalaiu liini.

Ettevõte Väinamere Liinid pakkus miinimumtingimuste kohast parvlaeva, Kihnu Veeteed aga praegusest laevast Reet suuremat alust: „Kihnu Veeteede pakkumine on reaalselt vajaminev, teise firma oma aga praegusest laevast väiksem,” ütles Erman.

Väinamere Liinid pakuvad liinile veelgi väiksemat alust kui Reet — umbes sajakohalist: „Kui kaks bussi rahvaga peale tulevad, siis on laev täis,” iseloomustas Erman sellist parvlaeva.

Vormsi vald saatis ministeeriumile oma tingimused, et peale 200 reisija peaks parvlaev mahutama ka umbes 30 sõiduautot või kaks metsaveokit ning kümme sõiduautot. Majandusministeeriumi konkursitingimustes on aga kirjas, et parvlaev peab mahutama 20 sõiduautot, päästevahenditega varustatud reisijakohti peab olema vähemalt sajale, neist vähemalt 50 salongis; mahutama vähemalt ühe 19 m pikkuse ja 4 m kõrguse autorongi, teljekoormusega ą 12 tonni.