Roosaare alandlikus toonis kirjutatud pöördumine (loe Wendre tegevjuhi vabanduskiri Partsile ja EAS-ile Wendre omaniku Peter Hundi arvamuse pärast) on seda kummalisem, et Peter Hunt luges intervjuu enne selle Ärilehes ilmumist läbi ega teinud ühtki parandust ega täpsustust EAS-i teemat puudutavas osas.

Tuletagem meelde, mida Ärileht küsis ja Hunt vastas:

"Kas olete oma suurte projektide elluviimiseks ka EAS-ilt raha küsinud?

Ükskord küsisime mööblitehase jaoks – väljapoole Tallinna kolmesaja uue töökoha loomiseks –, aga ei saanud sentigi. Ma ei saa tegelikult täpselt aru, kuidas käib EAS-is raha jaotamine. Millistel alustel see toimub.

Eesti jõukaimaks isikuks hinnatud Oleg Ossinovski nimetab EAS-i turu solkijateks.

Jah, ilmselt võib teatud juhtudel ka niiviisi öelda, et EAS moonutab oma minu jaoks arusaamatute rahajaotamise kriteeriumitega turgu."

Tegevjuht selgitab niigi selgeid lauseid..

Wendre juhatuse esimees Roosaar ütleb aga päev pärast Hundi intervjuu ilmumist Partsile ja Laurile, et "käesolevaga tahame selgitada 28.01.2014 Ärilehes ilmunud Peter Hundi intervjuus EAS tegevust puudutavat infot ja seetõttu tekkinud segadust. Intervjuus on tõlgendatud Peter Hundi seisukohti seoses ühe teise projektiga kui AS Wendre rahulolematust koostöö osas EAS-ga, mis aga ei vasta tõele.

Meie koostöö EASiga on olnud pikaajaline ja meeldiv. Perioodil 2004-2013 on AS Wendre saanud EASi kaasrahastuse erinevatele projektidele 17 korral ning toetuste kogusumma ületab 610000 eurot. Taotlusi ei ole toetatud kahel juhul."

MKM ja EAS sundisid Wendret vabandama?

Roosaar ei pannud ilmselt  MKM-i ja EAS-i survel tähele, et tema leivaisa Peter Hunt rääkis EAS-i puudutavas intervjuu osas väga selgelt mööblitehase investeeringule küsitud rahataotlusest. Patjade ja tekkide tootjast Wendrest ei olnud Ärilehe küsimustes ega Hundi vastustest poolt ridagi.

MKM-i esindaja võttis nimelt pärast Hundi usutluse ilmumist Ärilehega ühendust ja soovis Wendre toetuste osas täpsustuse avaldamist. Tema sõnul oli lihtne: Wendre on aastate jooksul EAS-ilt raha saanud, Hunt on EAS-i suhtes ülekohtune. 

Millegipärast ei saatnud aga MKM või EAS ühtki ametlikku teadet Wendre toetuste kohta. Neljapäeva hilisõhtul kell 23.08 laekus Ärilehe postkasti hoopis Wendre tegevjuhi vabanduskiri, milles, nagu eespool kirjeldatud, kahetseti, justkui oleks Hunt EAS-ile ja MKM-ile liiga teinud rääkides ühest konkreetsest projektist, mis jäi tõepoolest toetuseta.