Vahur Roosaare sõnul on neil jätkuv tööjõuvajadus ning hetkel vajavad nad tootmisesse juurde kuni paarkümmend töötajat.

„Oleme välistööjõudu kasutanud lühiajaliste töömahtude kasvu korral läbi rendifirmade, aga tänaseks sellest loobunud. Eestis kehtiv seadusandlus ei toeta vabade töökohtade täitmist välistööjõuga kuidagi. Probleemideks on nii sätestatud palganõuded kui tohutu asjaajamine ja "paberimajandus", mis kaasneb välistöötaja värbamisega ning seda ennekõike kolmandatest riikidest. Ametliku asjaajamise keerukus on avanud võimalused erinevatele tööjõu rentimisega tegelevatele firmadele, mis aga muudavad tööjõudu vajavate ettevõtete kulud väga kõrgeks, samas jääb aga riigil tihti maksutulu saamata," selgitas ta.

Roosaare lisab, et kuna AS Wendre on aastate jooksul ettevõtte tegevusse Eestis investeerinud väga palju, siis nad väga kiireid muudatusi teha ei saa ega plaani, vaid pigem jätkavad nad investeeringutega efektiivsematesse tootmisliinidesse ja protsessidesse.

„Küll aga on Eesti konkurentsivõime küsimärgi all uute projektide osas, seda nii seadustest tuleneva üleüldise kiire kulubaasi tõusu kui ka tööjõu saadavuse tõttu."