Werol Tehaste nõukogu esimees, Maaelu Edendamise Sihtasutuse juht Raul Rosenberg ütles, et senise juhatuse esimehe Raul Kastani kolmeaastane tööleping lõpeb 20. juunil ja selleks ajaks peab ta asjaajamise uuele juhile üle andma.

“Uus juhatus peab esitama nõukogule kuu aja pärast toimuvale järgmisele koosolekule oma programmi ettevõtte arendamise kohta,” ütles ta.

Varem Saksa Auto juhatusse kuulunud AS Autori üks omanikke Erki Aavik on tuntud firmade saneerija. Ka varem Kastani kõrval juhatuse liikmena tööle võetud Hainsoo on töötanud põllumajandusfirmade saneerijana.

Werol Tehaste uus nõukogu soovib ettevõtte kahjumist välja tuua. Viimase nelja aastaga on Werol Tehased tootnud kahjumit üle 80 miljoni krooni.

Eelmise aasta novembris andis likvideeruv Hüvitusfond põllumajandusministeeriumile üle 98,2 protsenti Werol Tehaste aktsiatest. Riigil pole veel selget seisukohta, kas ettevõte erastada või jäävad enamusaktsiad riigi omandusse.

Werol Tehased töötles eelmisel aastal 69 000 tonni rapsiseemet ja tootis 24 000 tonni rafineeritud õli ning 43 000 tonni õlikooki. BNS